Naslovnica Istaknuto Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao 28. obljetnicu...

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao 28. obljetnicu HVO brigade “Kralj Tvrtko” Sarajevo

123

U povodu obilježavanja 28. obljetnice HVO brigade „Kralj Tvrtko“ Sarajevo, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je prigodnu čestitku svim pripadnicima HVO brigade „Kralj Tvrtko“ Sarajevo.

„Svim pripadnicima HVO brigade „Kralj Tvrtko“ Sarajevo čestitam 28. obljetnicu ustroja postrojbe koja je dala veliki doprinos u obrani Sarajeva.

Za slobodu Sarajeva, svoje živote dalo je 109 bojovnika HVO-a Sarajevo, a više od 260 ih je ranjeno. Unatoč toj velikoj žrtvi, još uvijek nije izgrađeno spomen obilježje poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo, kako bi članovi njihovih obitelji, njihove kolege branitelji I prijatelji mogli na dostojanstven način položiti vijence, upaliti svijeće, odati im počast.

Ne trebamo i ne smijemo dopustiti da se zaboravi i negira kako su Hrvati Sarajeva organizirani kroz Hrvatsko vijeće obrane i kroz brigadu „Kralj Tvrtko“ branili Sarajevo.

Stoga, neka ova značajna obljetnica bude poticaj svima nama da ne odustanemo, da se nastavimo boriti za prava svakog pripadnika HVO-a, te da sačuvamo od zaborava poginule pripadnike HVO-a koji su svoje živote dali za našu slobodu“, stoji u čestitki.