Naslovnica Istaknuto Održana unutarstranačka tribina OO HDZ BiH Busovača “Nadležnosti Načelnika i Općinskog vijeća...

Održana unutarstranačka tribina OO HDZ BiH Busovača “Nadležnosti Načelnika i Općinskog vijeća Općine Busovača

291

Sinoć je održana unutarstranačka tribina OO HDZ-a BiH Busovača pod nazivom „Nadležnosti Načelnika i Općinskog vijeća Općine Busovača”, na kojoj su sudjelovali kandidati HDZ-a BiH Busovača za Općinske izbore 2020. i članovi OO HDZ-a BiH Busovača.

Na tribini su izlagali kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i vijećnik u Općinskom vijeću Busovača Stipo Krišto, nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača i predsjednik Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak, kandidat HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Busovača Slaven Katava, te kandidatkinja HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača i vijećnica u Općinskom vijeću Busovača Ivana Smoljo.

Prilikom izlaganja, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača Stipo Krišto istaknuo je kako je pozicija načelnika konkretna dužnost u vršenju vlasti koja opredjeljuje ekonomski, socijalni i kulturni razvoj općine Busovača.

„Pozicija načelnika važna je za razvoj lokalne samouprave, jer načelnik predlaže i provodi politiku, te upravlja administrativno – upravnim aparatom za provođenje politika. Općinski načelnik i Općinsko vijeće imaju značajnu ulogu u našoj lokalnoj zajednici i kvalitetnim radom mogu se postići pozitivne promjene koje će pridonijeti sveukupnom razvoju općine Busovača“, kazao je kandidat za načelnika i općinski vijećnik Stipo Krišto.

Nositelj liste za Općinsko vijeće i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Josip Mravak u svom izlaganju o značaju i nadležnostima Općinskog vijeća istaknuo je kako Općinsko vijeće odlučuje o svim pitanjima razvoja općine Busovača, te kako lokalne vlasti imaju ključnu ulogu u poticanju ekonomskog, socijalnog i infrastrukturnog razvoja u Busovači.

Kandidat za Općinsko vijeće Slaven Katava izlagao je o Klubu vijećnika, dok je kandidatkinja Ivana Smoljo izlagala o pravima i obvezama općinskih vijećnika.

Nakon navedenih izlaganja, uslijedila je rasprava i razmjena mišljenja svih sudionika unutarstranačke tribine.