Naslovnica Istaknuto Radovi na vodovodu „Kula“ privode se kraju

Radovi na vodovodu „Kula“ privode se kraju

349

Oko 25 domaćinstava u mjestu Kula udaljenom samo nekoliko stotina metara od centra Busovače desetljećima je bilo bez pitke vode iz gradskog vodovoda. Tim problemima napokon je došao kraj. U tijeku su završni radovi na izgradnji dugo očekivanog vodovoda.

Naime, prije tri godine započeti su radovi na izgradnji vodovoda „Kula“ ukupne dužine 1000 metara. Projekt je uz nesebično zalaganje dužnosnika HDZ-a BiH Busovača financiran sredstvima Vlade ŽSB i rađen u tri faze – izgradnja cjevovoda, izgradnja bazena i izgradnja pumpne stanice. Ukupna vrijednost projekta je 70.994,00 KM, a vodovod će opskrbljivati 25 domaćinstava. Radove izvodi JKP “Komunalac” Busovača.

Izgradnja ovog vodovoda za mještane ima “životno” značenje:

„Iako živimo blizu grada, godinama smo bili bez vode iz gradskog vodovoda. Bogu hvala, našim problemima došao je kraj“, kazala je u izjavi za naš portal Anđelka Grabovac te napomenula kako će im pitka voda iz gradskog vodovoda poboljšati i olakšati život, posebno u sušnim mjesecima i ljetnom periodu kada skoro pa nikako nisu imali kvalitetnu vodu za piće.