Naslovnica Istaknuto Radovi u tijeku: Milijunske investicije za modernizaciju cesta u Busovači!

Radovi u tijeku: Milijunske investicije za modernizaciju cesta u Busovači!

154
default
Prije desetak dana počeli su značajni radovi na modernizaciji cesta na području općine Busovača. Riječ je o milijunskim investicijama.

Dugogodišnji problemi na magistralnom putu Kaonik – Kiseljak u mjestu Draga (općina Busovača) uskoro će biti riješeni. Nakon nekoliko intervencija i molbi upućenih od strane Općinskog vijeća Busovača i dužnosnika HDZ-a BiH iz Busovače, JP Ceste Federacije BiH na čelu s direktorom Ljubom Pravdićem putem kreditnih sredstava EBRD-a investiraju nešto više od 4 milijuna KM u ovaj putni pravac.

Posjetili smo gradilište u mjestu Draga gdje se izvode radovi na ispravljanju krivine, zamjeni kolovozne konstrukcije, rješava se pitanje odvodnje, horizontalna i vertikalna signalizacija. Radove izvodi Strabag AG iz Austrije uz podizvođače – Orman d.o.o. Kiseljak i Ceste-company d.o.o. Kiseljak.

Kada je u pitanju cjelokupni projekt, uz dovršetak rekonstrukcije ceste od Jehovca do Brestovskog, u planu je kroz idućih 5 mjeseci dovršiti rekonstrukciju ceste na lokaciji “Delfine krivine” gdje će se također ispraviti krivina, zamijeniti kolovozna konstrukcija, riješiti problem odvodnje te postaviti horizontalna i vertikalna signalizacija.

Rekonstruirat će se i raskrižja za mjesta Krčevine/Solokovići i Kaćuni. Tu će biti izgrađene trake za “lijeva skretanja”, zamijenit će se kolovozna konstrukcija, riješiti problem odvodnje te također postaviti horizontalna i vertikalna signalizacija. Ukupna vrijednost radova ovog projekta je 4.062.281,04 KM, a radovi će biti završeni u roku od 5 mjeseci.

Uz gore navedene investicije, u okviru redovitog održavanja ove magistralne ceste na dijelu koji prolazi kroz našu općinu, trebaju započeti radovi i na izgradnji nogostupa u mjestu Polje te rekonstrukcija mosta na rijeci Ivančici (kod caffe-a Planet).

default