Naslovnica Vijesti Rasadnik Busovača – primjer uspješnog poduzeća

Rasadnik Busovača – primjer uspješnog poduzeća

123

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i općinski vijećnik Stipo Krišto, nositelj liste za OV Busovača i predsjednik OV Busovača Josip Mravak posjetili su Rasadnik Busova This is some textča, zajedno s kandidatima HDZ-a BiH za OV Busovača: Markom Šantićem, zamjenikom predsjednika OV Busovača, Slavenom Katavom, predsjednikom Kluba vijećnka HDZ-a BiH u OV Busovača, Draganom Lovrićem, općinskim vijećnikom i Perom Lovrićem, osnivačem, predsjednikom i trenerom kluba borilačkih vještina „Sensei“.

Prilikom posjeta, izaslanstvo HDZ-a BiH razgovaralo je s kandidatom HDZ-a BiH za OV Busovača i upraviteljem Rasadnika Busovača Draženom Bagarićem. Posjetu su nazočili i članovi Uprave ŠGD „Šume Središnje Bosne“ Donji Vakuf d.o.o.: Albert Kokić, izvršni direktor Sektora za iskorištavanje šuma, sekundarne šumske proizvode, usluge u šumarstvu, lov i lovni turizam i Ljiljana Petrović, izvršna direktorica Sektora za uzgoj šuma i sjemensko rasadničku proizvodnju, te Dragana Tadić, kandidatkinja HDZ-a BiH za OV Busovača i uposlenica ŠGD „Šume Središnje Bosne“ Donji Vakuf d.o.o.

„Rasadnik se bavi proizvodnjom šumskog, sadnog i hortikulturnog materijala. Naša osnovna djelatnost je proizvodnja sadnica koje su namijenjene za pošumljavanje terena. Trenutno imamo otprilike oko 340.000 sadnica smrće, te bijelog i crnog bora., koji su pripremljeni za pošumljavanje ove jeseni, odnosno na proljeće. Bavimo se i proizvodnjom hortikluturnog sadnog materijala, radi se o manjim količinama u odnosu na šumske sadnice, te se više radilo na proizvodnji što više različitih vrsta, kako stablašica, tako grmlja i trava“, kazao je upravitelj Dražen Bagarić.

Istaknuo je i radove koji su rađeni na objektima Rasadnika, pritom istaknuvši da je  pet objekata u potpunosti restaurirano, obnovljene su fasade i zamijenjeni su krovovi.

„Očistili smo i riječno korito rijeke Ivančice, te sanirali štete od poplava koje su nam se dogodile u vrijeme te prirodne nesreće koja je zadesila našu općinu. Uradili smo nasipe, tako da smo riješili i taj problem i više nema bojazni od poplava. Također, restaurirali smo i meteorološku stanicu kojoj svi mogu pristupiti putem aplikacije Weather Link i u bilo kojem trenutku imati informacije o vremenskoj prognozi u Busovači. Trenutno je u fazi projekt izgradnje ograde i kapije, a i dalje se nastavljaju radovi na uređenju, kao i osuvremenjivanju proizvodnje.“, kazao je upravitelj Bagarić.

Izaslanstvo HDZ-a BiH izrazilo je zadovoljstvo radom Rasadnika, te upravi i uposlenicima čestitalo na uspješnoj organizaciji i vođenju najvećeg rasadnika u Županiji Središnja Bosna.