Naslovnica Istaknuto Vlada ŽSB izdvojila dodatnih 860 tisuća KM za pomoć obrtnicima i malim...

Vlada ŽSB izdvojila dodatnih 860 tisuća KM za pomoć obrtnicima i malim poduzećima

253

Danas je u Travniku održana 49. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna na kojoj je, između ostalog, donesena odluka o izdvajanju dodatnih 860 tisuća KM za pomoć obrtnicima i malim poduzetnicima.

Riječ je o isplati novčane pomoći za 1046 pravnih lica s područja Županije Središnja Bosna, a odnosi se na male poduzetnike i obrtnike kojima je naredbama stožera civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti. Vlada ŽSB je navedenima do sad putem prvog javnog poziva isplatila već 460 tisuća KM.

Ministarstvo financija ŽSB i ministrica Mirjana Plavčić ističu da su sredstva iz prvog javnog poziva za pomoć obrtnicima i malim poduzetnicima žurno i u potpunosti isplaćena, a ministarstvo financije će, kako ističe, i ova sredstva žurno isplatiti nakon što ministarstvo gospodarstva ŽSB dostavi potrebne odluke i popratnu dokumentaciju.

Vlada ŽSB je već do sad pokazala jasno opredijeljenje i uložila maksimalne napore kako bi gospodarstvo i poduzetnici pogođeni posljedicama pandemije koronavirusa na području Županije Središnja Bosna dobili znatnu financijsku pomoć.

Uskoro će biti objavljen treći javni poziv Vlade ŽSB namijenjen onima koji su imali pad prometa. Isti je vezan za tzv. ‘korona zakon’ odnosno Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Ovim zakonom i javnim pozivom gospodarski subjekti s područja ŽSB dobit će ukupno 5,6 milijuna KM.