Naslovnica Vijesti Zajednica žena “Večer zahvale i zajedništva”

Zajednica žena “Večer zahvale i zajedništva”

168

Zajednica žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” Busovača već 7. godinu tradicionalno organizira “Večer zahvale i zajedništva” za sve uspješno realizirane projekte i aktivnosti u prethodnoj godini.

Na inicijativu Zž “KKK” TO Ravan, koje su i začetnice ove večere, ova tradicionalna večera se iz godine u godinu širila i svim zainteresiranim otvorila vrata. Sinoć je bilo druženje članica iz svih 12 Temeljnih ogranaka Općinske organizacije Busovača.

Prigodnim govorom, predsjednica ZŽ HDZ BiH “KKK” Busovača Ankica Komšić i predsjednica TO Ravan Anđelka Laštro su podsjetile na sve aktivnosti u kojima smo sudjelovale i doprinijele društvenoj zajednici u 2019.godini, te svima zaželjele da u ugodnom druženju razmijene ideje za nove aktivnosti.

Članice Zajednice žena HDZ BIH„KKK“ Busovača aktivne su sudionice svih događanja na području naše općine i šire.

U 2019. godini aktivno smo sudjelovale u:

– Kulturnim, sportskim i humanitarnim događajima na prostoru naše općine (“Božić u Busovači”, “Maskenbal”, promocije knjiga, obilježavanje obljetnica i značajnih datuma za hrvatski narod, “Dani kruha” , “Dan zdravlja”, “Dan narcisa”- obilježavanje borbe protiv raka dojke, okrugli stolovi, javne tribine).

– Članice Busovače također su posvećene i kontinuiranom usavršavanju i edukaciji na temu „Ravnopravnost spolova“ i osnaživanju žena u politici.

– Sudjelovale smo u Izbornom procesu za Europski parlament i Predsjedničke izbore RH.

– U suradnji sa predsjednicima temeljnih ogranaka i članova OO HDZ BIH Busovača, sudjelovale u aktivnostima za realizaciju mnogih infrastrukturnih projekata u našoj općini i po našim ograncima
(obnavljanje Domova kulture, izgradnja bazena, asfaltiranje puteva, popravak autobusnih stajališta, rasvjeta itd).

– Sudjelovale u molitvenom pohodu na Bobovac

-Prilikom svečanosti i proslave patrona župe Sv. Ante Padovanskog i sv.Nikole Tavelića na Čepu i u Barama donirale hranu, piće i kolače.

-Aktivno smo sudjelovale u projektu „Božić u Busovači“ a u sklopu projekta organizatorice smo već šestu godinu “Božićnog sajma”.

Od sredstava prikupljenih na sajmu i radu u kućicama donirale smo sredstva, te pomogle mnoge obitelji za pomoć u liječenju i egzistenciji, pomogle radu udruge „Dar srca“ , pomogle u radu Župnog ureda, za nekoliko učenika u OŠ “Busovača” i “Kaonik” osigurali „školski obrok“, dodijelili nekoliko jednokratnih financijskih pomoći za školovanje studenata i mnoge druge aktivnosti.

Za ugodan glazbeni ambijent pobrinuo se tamburaški sastav “Zlatne žice”.