Naslovnica Istaknuto Obilježena 29. godišnjica Zbornog područja HVO-a Vitez

Obilježena 29. godišnjica Zbornog područja HVO-a Vitez

444

Misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Juraja u Vitezu i polaganjem vijenaca pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima, danas je obilježena 29. godišnjica Zbornog područja HVO-a Vitez, u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a ŽSB

Uz bivše pripadnike i zapovjednike postrojbi ZP Vitez, predstavnike Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića, molitvom i polaganjem vijenaca, žrtvi poginulih hrvatskih branitelja poklonilo se i izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom.

Predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Jozo Stojak Mungos istaknuo je kako je naša obveza prisjetiti se poginulih branitelja, odati im dužnu počast, ali i prisjetiti se ratnog puta Zbornog područja Vitez.

General, zapovjednik ZP Vitez od 1996. do 1998. godine i aktualni izaslanik u Domu naroda PFBiH Ilija Nakić istaknuo je da je podijeljenost u enklave značajno otežavala organiziranje obrane.

„Ipak, zapovjednici postrojbi Operativnih zona unutar ZP Vitez bili su u svakodnevnom kontaktu. Zahvaljujući dobroj organizaciji i hrabrosti naših pripadnika, postrojbe Zbornog područja Vitez, uspješno su odgovorile svim izazovima i obranili smo se od daleko brojnijeg neprijatelja“, istaknuo je general Nakić.