Naslovnica Istaknuto PREDSJEDNIK ČOVIĆ U POSJETU ŽUPNOM UREDU I DRUŽENJU S KANDIDATIMA

PREDSJEDNIK ČOVIĆ U POSJETU ŽUPNOM UREDU I DRUŽENJU S KANDIDATIMA

113
Prilikom boravka u općini Busovača, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom posjetio je župni ured sv. Ante Padovanskog u Busovači, gdje je razgovarao s župnikom fra Zoranom Jakovićem.

Prilikom susreta, razgovarano je o trenutnom stanju i potrebama u ovoj župnoj zajednici. Osim stanja u župi, razgovarano je i o projektima potrebnim za ovo područje, s posebnim naglaskom na izgradnju i prilagođavanje infrastrukture, te drugim potrebitim projektima.
Uz predsjednika Čovića, u današnjoj posjeti sudjelovali su i: dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, predsjednik ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, izvršni direktor JP „Elektroprivreda HZ HB“ Mostar Ilija Bakalar, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i općinski vijećnik Stipo Krišto, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Busovača i predsjednik OV Busovača Josip Mravak, te kandidati HDZ-a BiH za OV Busovača: Ankica Komšić, predsjednica OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača, Marko Šantić, zamjenik predsjednika OV Busovača, i Slaven Katava, predsjednik Kluba HDZ-a Bih u OV Busovača, te Emil Velte, tajnik OO HDZ-a BiH Busovača.
Župnik Jaković upoznao je predsjednika Čovića i izaslanstvo sa stanjem u župnoj zajednici, te istaknuo kako Župni ured nastoji svakodnevno, kroz svoje aktivnosti, biti na raspolaganju i surađivati s ljudima.
„Trudimo se uvijek ohrabriti ljude, davati im podršku da zaista vrijedi da čovjek živi u svom i na svom, da se ne boji nikoga i da poštuje druge. Poteškoća ima, kao i svugdje, kako infrastrukturnih, tako i događanja koja se zbivaju, ali, uz Božju pomoć i potporu vas dužnosnika, sve se to da riješiti. Petu sam godinu već u Busovači i kroz ovo vrijeme pokušavam, sukladno svojim mogućnostima, doprinijeti napretku cijele naše župne zajednice, kako na duhovnom, tako i na društvenom i kulturnom planu“, kazao je župnik Jaković.
Predsjednik Čović izrazio je potporu realizaciji projekata značajnih za župu sv. Ante Padovanskog, odnosno za sve njene župljane.
„Drago mi je da smo danas u Busovači i u posjetu župnom uredu sv. Ante Padovanskog gdje smo sa župnikom razgovarali o prilikama kada je u pitanju Katolička crkva općenito, a onda smo sa svim našim kandidatima za Općinsko vijeće razgovarali o onom što nas čeka u narednih osam dana kako bi postigli jedan maksimalan rezultat Hrvatske demokratske zajednice ovdje u Busovači“, kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije.
Nakon ugodnog razgovora s župnikom Jakovićem, upriličeno je i prigodno druženje s kandidatima HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača.

PREDSJEDNIK ČOVIĆ U POSJETU ŽUPNOM UREDU SV. ANTE PADOVANSKOG I UGODNOM DRUŽENJU S KANDIDATIMA HDZ-a BIH

Prilikom…

Objavljuje HDZ BiH BusovačaPetak, 6. studenoga 2020.