Naslovnica Istaknuto ULOŽENO 850.000 KM ZA SIGURNO I POUZDANO NAPAJANJE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM NA PODRUČJU...

ULOŽENO 850.000 KM ZA SIGURNO I POUZDANO NAPAJANJE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM NA PODRUČJU CIJELE OPĆINE BUSOVAČA

112

Simboličnim presijecanjem vrpce, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić svečano su pustili u rad rasklopnu trafostanicu Kolonija, projekt realiziran u sklopu investicije JP „ElektroprIvreda HZ HB“ Mostar u iznosu od 850.000 KM.

„Svečanim puštanjem u rad ove trafostanice rješavaju se mnogi problemi kad je u pitanju sigurnosni dio snabdijevanja električnom energijom ovog kraja. Nastavit ćemo i dalje razgovarati kao bismo procijenili što još možemo pomoći da rezultat bude maksimalan, obzirom da je SIP BiH i ovdje u Busovači, po svom običaju, bez valjanog razloga, skinuo više od 400 glasova onih koji su se prijavili za dopisno glasovanje. Na nama je da damo sve od sebe da stvorimo atmosferu za svakog žitelja Busovače koji ima opredjeljenje za bolje živote, da pozovemo da 15. studenog izađe na izbore, te da glasa po svom uvjerenju. HDZ BiH je svojim djelovanjem dobar motiv za najveći dio ljudi u Busovači da svoje povjerenje daju ovoj mladoj listi, na kojoj imamo pola žena, trećinu liste čine mladi, a tu su i osobe s iskustvom“, kazao je predsjednik Čović.

Ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić kazala je kako je kontinuirana, kvalitetna i sigurna opskrba električnom energijom od izuzetne važnosti za svako kućanstvo, a posebice za gospodarske subjekte, koji su ujedno najveći potrošači električne energije.

„Uvaženi Predsjedniče, uvaženi gospodine Bakalaru, čast mi je, u ime svih koji su danas ovdje, pozdraviti vas, te da svi skupa svjedočimo završetku jednog značajnog projekta kako za EP HZ HB, tako i za sve stanovnike Busovače. Zahvaljujemo vam što ste jednu svoju poslovnu ideju, ovaj projekt vrijedan oko 850.000 KM realizirali upravo u Busovači. Ako tome dodamo vaša ulaganja u posljednjih nekoliko godina, misleći na vašu novu poslovnu zgradu, ulaganje u pristupu cestu koja koristi svima nama, s ponosom možemo kazati da značajno doprinosite stvaranju boljih uvjeta života za sve stanovnike Busovače, što je ujedno i jedan od ciljeva nas kao političkog subjekta. Stoga smo danas izuzetno radosni. U ime svih nazočnih želim vama i svim vašim uposlenicima dobro zdravlje, a EP HZ HB još puno ovakvih projekata i poslovnog uspjeha“, kazala je ministrica Plavčić.

U izjavi za medije, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača Stipo Krišto istaknuo je kako je svečano puštanje u rad trafostanice Kolonija omogućilo da Busovača, a posebice gospodarski subjekti u Busovači, imaju neprekidan izvor električne energije.

„Zahvaljujem javnom poduzeću Elektroprivredi HZ HB Mostar koja je prepoznala naš grad kao grad u koji treba uložiti ta sredstva koja uistinu nisu mala, 850.000 KM je značajan iznos. Također, zahvaljujem i predsjedniku Čoviću na kontinuirano potpori i ovim dolaskom je tu potporu još jednom potvrdio. Uvjeren sam da ćemo izboriti promjene koje će zasigurno donijeti još ovakvih pozitivnih događaja i projekata, na dobrobit svih stanovnika općine Busvača“, kazao je kandidat za načelnika Stipo Krišto.

J.P. „Elektroprivreda HZ HB“ Mostar investiralo je 850.000 KM u izgradnju i rekonstrukciju više elektroenergetskih projekata na području općine Busovača, s ciljem smanjenja gubitaka na srednjonaponskoj mreži i stvaranja uvjeta dvostranog napajanja električnom energijom općine Busovača. Izgrađeni su elektroenergetski objekti: srednjonaponska kabelska veza rasklopna trafostanica Ciglana – trafostanica Kotlovnica – rasklopna trafostanica Kolonija i rasklopna trafostanica Kolonija sa svođenjem postojeće srednjonaponske mreže, te su rekonstruirani sljedeći elektroenergetski objekti: trafostanica Kotlovnica i rasklopna trafostanica Ciglana. Realizacijom ovih značajnih projekata osiguran je kvalitet isporuke električne energije stanovnicima općine Busovača i pouzdanost u napajanju potrošača električnom energijom, što je od velikog značaja za razvoj gospodarstva i kvalitet života u Busovači. Osim poboljšanja naponskih prilika i povećanja sigurnosti i pouzdanosti u snabdijevanju potrošača električnom energijom, omogućeno je priključenje novih industrijskih potrošača, pogona malih gospodarstava i domaćinstava, što ima izravan utjecaj na razvoj gospodarstva, a naročito na rad i život stanovnika u Busovači.

ULOŽENO 850.000 KM ZA SIGURNO I POUZDANO NAPAJANJE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM NA PODRUČJU CIJELE OPĆINE BUSOVAČA…

Objavljuje HDZ BiH BusovačaPetak, 6. studenoga 2020.