Naslovnica Istaknuto Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

328

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača odbacuje izjave načelnika Općine Busovača Asima Mekića i njegove pokušaje prebacivanja odgovornosti s pozicije načelnika Općine Busovača na Općinsko vijeće Busovača, OO HDZ-a BiH Busovača  i na predsjednicu Općinskog odbora Mirjanu Plavčić osobno. Izvlačenje iz konteksta riječi s međustranačkih razgovora na kojima se razgovara o političkim temama, krajnje je nekorektno i apsolutno neprihvatljivo.

Za opskrbu pitkom vodom nadležan je načelnik Općine Busovača zajedno s JKP „Komunalac“ Busovača. Poznato je kako se naša općina snabdijeva vodom i poznato je da je HDZ BiH kroz Općinsko vijeće uvijek u postupku usvajanja proračuna tražio veća sredstva za JKP „Komunalac“ Busovača. U trinaest godina „vladavine“ Asima Mekića, gradski vodovod nije bio prioritet za ulaganja, nego su to bila neka druga područja, o čemu je odlučivao isključivo općinski načelnik koji ovakvim raspravama želi skrenuti pozornost od njegovih kršenja zakona.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača smatra da ova žalosna situacija  nije „ni vrijeme ni mjesto“ za politička i medijska prepucavanja i neće se time baviti, već traži rješenja od odgovornih  koja će pridonijeti rješavanju novonastalog problema i zaštiti zdravlja stanovnika općine Busovača.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača izražava žaljenje i zabrinutost zbog zdravstvenih problema koji su pogodili određeni broj stanovnika naše općine, a svim oboljelima želi brz oporavak i svako dobro.