Naslovnica Istaknuto Služena sveta misa za poginule branitelje na Žegi u Busovači

Služena sveta misa za poginule branitelje na Žegi u Busovači

275
Danas je na spomen obilježju Križ na Žegi služena sveta misa za poginule branitelje i žrtve rata, te su položeni vijenci i upaljene svijeće. Misu je predslavio župni vikar župe sv. Ante Padovanskog u Busovači – fra Božidar Štrkalj.

“Devetnaest momaka, ljudi dalo je svoje živote da bismo mi mogli slobodno živjeti na ovim prostorima: Jedinko Vujica, Franjo Prusac, Gabrijel Vujica, Mladen Milinović, Jozo Milinović, Ivo Šušnja, Jozo Krišto, Branko Kegelj, Dragan Akrap, Marinko Puljić, Nikica Livančić, Marinko Blažević, Anto Bošnjak, Anto Katava, Jozun Blažević, Dragan Šteko, Jozo Blažević, Dušan Lukić i Mirko Čavara. Uz ovih devetnaest, iz Polja je bilo još 60 teže i lakše ranjenih i zarobljenih, a 217 iz Busovače koji su dali svoje živote za obranu naše slobode na ovim prostorima”.

Svojom nazočnošću na svetoj misi zadušnici, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednicom OO HDZ BiH Busovača i ministricom financija u Vladi ŽSB Mirjanom Plavčić, skupa sa predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Busovača i ŽSB, odalo je počast poginulim braniteljima i žrtvama rata.

Danas je na spomen obilježju Križ na Žegi služena sveta misa za poginule branitelje i žrtve rata, te su položeni vijenci…

Posted by HDZ BiH Busovača on Nedjelja, 30. August 2020.