Naslovnica Istaknuto IZBORIMO PROMJENE: RAVNOMJERNOM RASPODJELOM SREDSTAVA IZ PRORAČUNA OPĆINE OSIGURAJMO JEDNAK RAZVITAK SVAKE...

IZBORIMO PROMJENE: RAVNOMJERNOM RASPODJELOM SREDSTAVA IZ PRORAČUNA OPĆINE OSIGURAJMO JEDNAK RAZVITAK SVAKE MJESNE ZAJEDNICE U BUSOVAČI

312
Predsjedništvo OO HDZ-a BiH Busovača zajedno s kandidatom za načelnika općine Busovača Stipom Krištom i nositeljem liste HDZ-a BiH za OV Busovača Josipom Mravkom održalo je sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica s područja općine Busovača, na kojemu je razgovarano o stanju u mjesnim zajednicama, kao i o problemima koji su zajednički za većinu mjesnih zajednica u Busovači, vezanih prvenstveno za neravnomjernu raspodjelu sredstava iz proračuna Općine, čime se onemogućava jednak razvitak svake mjesne zajednice.

Kandidat za načelnika Stipo Krišto istaknuo je kako je, kroz četiri mandata u Općinsko vijeću i kao predsjednik Povjerenstva za mjesne zajednice, uvidio probleme s kojima se mjesne zajednice, odnosno predsjednici i članovi Vijeća mjesnih zajednica susreću, prvenstveno zbog jednostranog odnosa trenutnog načelnika kada su u pitanju ulaganja u realizaciju projekata u mjesnim zajednicama.
„Kao budući načelnik, zalagat ću se za ravnomjernu raspodjelu sredstava iz proračuna Općine prema svim mjesnim zajednicama u našoj općini. Jer, uistinu nije uredu da određena naselja imaju riješene sve infrastrukturne probleme, a opet u drugim mjesnim zajednicama mještani još uvijek nemaju rasvjetu, asfaltirane putove i slično. Jasno je da trenutni načelnik jednostrano raspolaže sredstvima iz proračuna općine, kao i sredstvima koja općina dobije s viših razina vlasti. To moramo promijeniti. Moj cilj kao načelnika je staviti općinsku adminstraciju u funkciju stanovnika i njihovih potreba, te osigurati ravnomjernu raspodjelu sredstava iz proračuna općine, kako bi svaka mjesna zajednica imala rasvjetu, uredne i asflatirane putove, uređen prostor bez divljih deponija i slično. To možemo postići zajedno, izlaskom na izbore i dajući potporu kandidatima HDZ-a BiH“, kazao je kandidat za načelnika Stipo Krišto.

IZBORIMO PROMJENE: RAVNOMJERNOM RASPODJELOM SREDSTAVA IZ PRORAČUNA OPĆINE OSIGURAJMO JEDNAK RAZVITAK SVAKE MJESNE…

Objavljuje HDZ BiH BusovačaSubota, 7. studenoga 2020.